Säffle kommun

En prisbelönt grafisk profil för skaparglädje och självförtroende.

Säffle Kommun har gått från en kommun som kämpade till en kommun som idag är ett föredöme för andra. En del av resan var att bygga upp en varumärkesplattform som andas den positiva kraften som finns i kommunen. Idag toppar Säffle listor inom både kommunikation och näringsliv i Sverige. Och profilen då, jo den har också fått sina priser och uppmärkammanden sen lansering.

Bakgrund

Säffle kommun har de senaste åren brottats med otydlighet i sin kommunikation gentemot sina invånare och saknat en ordentlig grund att stå på för att nå ut på ett sätt som tilltalar de som bor och arbetar i kommunen. På grund av en otydlig och svåranvänd grafisk profil skapade många enheter sina egna grafiska lösningar och detta bidrog i nästa led till ett splittrat uttryck i kommunens kommunikation.Uppdraget innebar att skapa en tydlig och lättanvänd varumärkesplattform och grafisk profil som återspeglar den framtidstro och optimism som finns i kommunen idag. Samt bidrar till att göra Säffle kommun till en tydlig och kommunikativt stark avsändare.

Strategi

Uppdraget innebar att skapa en tydlig och lättanvänd varumärkesplattform och en grafisk profil som återspeglar den framtidstro och optimism som finns i kommunen idag. Samt bidra till att Säffle kommun blir en stark och tydlig avsändare.

Lösning

En varumärkesplattform som möter dagens krav på kommunikativa lösningar hos kommunen, digitala som fysiska. En grafisk profil som är flexibel och lättanvänd för de som faktiskt ska använda den. En grafisk verktygslåda där uttrycket enkelt kan förändras efter behov men där avsändaren Säffle Kommun alltid är lika starkt och tydligt.

Kim sitter ner och ser glad ut
Kontakta gärna mig så berättar jag mer.
kim.grindvall@happyrepublic.se+46 70-498 45 66
Kontakta gärna mig så berättar jag mer.
eric.hojden@happyrepublic.se+46 70-353 98 30
Vi älskar kakor! 
Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies enligt vår Cookiepolicy