Elsäkerhetsverket

Får man koppla el själv?

Elsäkerhetsverket jobbar för en hög elsäkerhet. Det berör både yrkesgrupper och privatpersoner. Vårt uppdrag från början var en informationsfolder om elsäkerhet men slutade i en helt annan lösning. Ett lösning som drog in över 130000 besök, bara under sitt första år.
Ibland är digitaliseringen fantastisk!

Ett digitalt verktyg för vad man får och inte får koppla själv?

En undersökning visade att både privatpersoner och yrkesverksamma var osäkra på vad man får och inte får göra som när det gäller installation av el. Att förklara dessa komplexa regler i en folder blev då inte ett alternativ och en nya digital idé spånades fram baserat på insikter och intervjuer med målgruppen. Vi kallade den Kopplasäkert.se.

Vi genomförde analys av kundresan och användartester av prototyper för att komma fram till en optimal lösning. Där målgruppen själv kunde beskriva vad hen vill koppla och vart. För att sedan få ett svara.

Positiva sidoeffekter

Det visade sig efter lansering att detta även var ett efterlängtat verktyg för butiker som tillhandahåller elmaterial. Nu kan de enkelt ge rekommendationer på ett säkert sätt till sina kunder. En annan effekt är att Elsäkerhetsverkets andra digitala tjänst Kolla Elföretaget har fått över 50% mer trafik genom tjänsten Kopplasäkert.se.

Kim sitter ner och ser glad ut
Kontakta gärna mig så berättar jag mer.
kim.grindvall@happyrepublic.se+46 70-498 45 66
Kontakta gärna mig så berättar jag mer.
eric.hojden@happyrepublic.se+46 70-353 98 30
Vi älskar kakor! 
Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies enligt vår Cookiepolicy