Filipstads Kommun

Välkommen till mineralriket.

Vi mottog en önskan om att skapa en ny varumärkesidentitet för Filipstads kommun, för att modernisera hur kommunen ser ut och öka känslan av sammanhållning över alla kommunikativa insatser.

En stark historia från ett av världens mineralrikaste områden

Traditionen inom järn- och gruvhantering går tillbaka till 1300-talet. Det var denna hantering som gjorde att östra Värmland befolkades. I gruvorna i Persberg, Nordmark och Långban fanns naturrikedomar och runt om växte hyttor, hamrar och bruksanläggningar upp. Än i dag är Filipstads kommun ett av världens mineralrikaste områden, och historien från gruvsamhället och mineralbrytningen ligger djupt i kommunens DNA. Det var också det som gav oss en språngbräda för inspirationen till arbetet med en ny varumärkesidentitet.

En prins och hans häst

En stor del av moderniseringen i varumärkesidentiteten handlade om att hitta sätt att plocka med bildidentiteten för prinsen och hästen i Filipstads kommuns logotyp, men göra den mer lättanvänd och säker att använda för alla i kommunen.

Utvecklingen från den gamla logotypen till den slutgiltiga

Ett typsnitt som påminner oss om vår mineralrika historia.

Grafiska former

Grafiska former som påminner om naturen och området Filipstads kommun. Linjer som vi kan hitta i stigar, skidspår och mineralbandningar i jorden.
Kim sitter ner och ser glad ut
Kontakta gärna mig så berättar jag mer.
kim.grindvall@happyrepublic.se+46 70-498 45 66
Kontakta gärna mig så berättar jag mer.
eric.hojden@happyrepublic.se+46 70-353 98 30