Tillgänglighetsanpassning

Tillgänglighetsanpassning är som att se till att alla är inbjudna till din fest, oavsett deras förmågor eller behov. Tänk dig att du ordnar en stor tillställning och du vill att alla ska kunna delta och ha det kul, oavsett om de har några särskilda krav.

Inom digital värld handlar tillgänglighetsanpassning om att designa och skapa webbplatser, appar eller produkter på ett sätt som gör dem tillgängliga för alla, inklusive personer med funktionsnedsättningar. Det handlar om att säkerställa att alla, oavsett om de har nedsatt syn, hörsel eller andra behov, kan använda och interagera med det du skapar.

Precis som när du ordnar en tillställning, skapar du en atmosfär där alla kan trivas. Inom tillgänglighetsanpassning kan det innebära att använda lämpliga färger, tillhandahålla alternativa texter för bilder, använda lättläst text och skapa en lättanvändlig navigering.

Så när du tänker på tillgänglighetsanpassning, tänk på det som att öppna dörrarna till din fest och se till att alla kan komma in och njuta av det som erbjuds. Det handlar om att skapa en inkluderande och tillgänglig miljö för alla, oavsett deras förutsättningar.

Fortfarande lite förvirrad?

Släng iväg ett mail, meddelande eller brevduva - vi hjälper dig på det sätt som passar dig bäst!

Kontakta oss
Vi älskar kakor! 
Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies enligt vår Cookiepolicy