Research

Att göra research innan du kastar dig in i ett kommunikationsarbete är som att lägga grunden för en stark och hållbar struktur.

Här är några skäl till varför det är så viktigt:

 1. Förståelse för målgruppen:
  Genom research får du en djupare insikt i vem din målgrupp är, vad de gillar, vad de behöver och hur de tänker. Det hjälper dig att skapa kommunikation som verkligen talar till dem.
 2. Anpassad strategi:
  Med rätt research i ryggen kan du skapa en strategi som är skräddarsydd för dina mål och din målgrupp. Du vet var du ska kommunicera, när du ska göra det och vilken ton du ska använda.
 3. Undvika fel:
  Genom research minimerar du risken för att säga eller göra något som kan vara missförstått eller stötande för din målgrupp. Du kan undvika pinsamheter eller misstag som kan skada ditt varumärke.
 4. Konkurrensanalys:
  Research ger dig insikter om vad dina konkurrenter gör. Det hjälper dig att identifiera vad som fungerar och vad som kan särskilja ditt varumärke från resten.
 5. Effektivitet:
  Genom att ha fakta och insikter kan du rikta dina ansträngningar på de områden och taktiker som är mest effektiva för din målgrupp.
 6. Förankring i verkligheten:
  Research hjälper dig att skapa realistiska förväntningar och mål för ditt kommunikationsarbete. Det ger dig en verklig bild av vad du kan uppnå och hur du kan mäta framgång.
 7. Bättre resultat:
  Generellt sett leder en grundlig research till mer träffsäker och relevant kommunikation. Det ökar chansen att ditt arbete når och engagerar din målgrupp på ett meningsfullt sätt.

Så när du tänker på research i kommunikationsarbete, tänk på det som att bygga en stark grund innan du bygger ett imponerande hus. Det hjälper dig att arbeta smartare, undvika hinder och skapa kommunikation som verkligen gör skillnad.

Fortfarande lite förvirrad?

Släng iväg ett mail, meddelande eller brevduva - vi hjälper dig på det sätt som passar dig bäst!

Kontakta oss