We love hair

Kund: Tendenz
Bakgrund
Öppna Stäng

Tendenz är ett ledande företag inom hårvårdsprodukter, utrustning och utbildningar till frisörer i Sverige. I sortimentet har dem produkter i alla prisklasser men med fokus på varumärken av hög kvalité.

Tendenz arbetar med en säljkår som besöker frisörer över hela landet, men konkurrensen om salongerna är hård. Tendenz produktportfolio är ett starkt säljvapen som används flitigt men har under de senaste åren inte hängt med Tendenz som företag och marknaden rent designmässigt.

Strategi
Öppna Stäng

Vi ville att trycksaken skulle andas kvalité. Den skulle vara något som salongerna ville spara och med stolthet visa upp. Trycksaken skulle ingjuta mod och självförtroende till säljarna samt kännas som den kunde komma direkt från någon av modehusen runt om i världen.

Lösning
Öppna Stäng

En ryggbunden portfolio i genomfärgat omslag med hög gramvikt för att markera att detta är en portfolio och inte ett magasin. För att undvika frisörfällan valde vi bort bild och skapade ett mönster som trycktes i en färg, med omslagstext som guldfolierades för att uppnå en exklusiv känsla. Designen inspirerades av modetidningar men med en tydlig nordisk renhet som harmonierar med Tendenz uttryck. Vi lade stor vikt vid att varje uppslag fick en egen identitet men tillsammans skapade en helhet.