Saga Bio

Kund: Säffle kommun
Bakgrund
Öppna Stäng

Saga bio är en äldre biograf i Säffle med ett något tilltufsat rykte efter att ha missköts och gått i konkurs ett flertal gånger de senaste 10 åren. Bion har varit ett hett diskussionsämne i kommunen då dess existens setts som en självklarhet i kommunen och stängningen under 2017 möttes med hårda diskussioner på social medier.

Uppdraget bestod i att skapa en ny grafisk plattform för Saga bio. En plattform som inspirerar och förmedlar en glädje och förväntan bara biofilm kan göra. Men som också passar in i och knyter an till Säffle Kommuns grafiska profil.

Strategi
Öppna Stäng

Det var viktigt att i arbetet med den grafiska plattformen behålla det välkända och nostalgiska som Saga bio står för. Samtidigt var det också viktigt att den nya profilen skulle kännas pigg, inspirerande och framåt.

Lösning
Öppna Stäng

Genom att knyta an till den gamla neonskylten som stått på Sagas entré ville vi skapa igenkänning men samtidigt något nyskapande och tydligt. Resultatet blev en logotyp baserad på den gamla skylten och en pigg och glad färgpalett i rosa och röd. Röd för den gamla bion och rosa för nyskapande och modernt. Till detta skapade vi ett piggt och inspirerande mönster fyllt av liv och rörelse.

Tillsammans skapar det en plattform som knyter an till det gamla men samtidigt inspirerar och är lätt att känna igen. Nu vet alla att Saga bio öppet och det för gott.