Ragnar tar körkort

Kund: Karlstad Trafikskola
Bakgrund
Öppna Stäng

Karlstad Trafikskola är en anrik och komplett trafikskola med störst andelar av marknaden i Karlstad med omnejd.
Skolan är väldigt populär och omtyckt, vilket resulterar till att tiderna oftast är fyllda under större delen av året. Kunden vill dock ta sig ett steg till med sitt varumärke för att inte bara profilera sig som den bästa och mest seriösa aktören, utan även den härligaste och mest förstående skolan.

Strategi
Öppna Stäng

För att kunna beröra en nervös nybörjare bakom ratten som vanligtvis är mellan 17-25 år krävs mer än ”vanlig” marknadsföring. En måste ta sig till samma känsla och visa upp att en vet precis hur det är. Inte bara säga det, utan också visa det. Så just därför gjorde vi också det!

Lösning
Öppna Stäng

Genom att placera en kamera i en av skolans bilar följde vi en nybörjare från första till sista lektion och skapade serien ”Ragnar tar körkort” som sponsrades och rullade ut som en serie i sex delar på Facebook. En avväpnande och naken sanning som visar på alla fel, utmaningar, upplevelser, framgångar, misslyckanden… ja, helt enkelt allt som sker under ens körskoletid. Med en stor portion humor och distans har kampanjen blivit en hit på sociala medier och skolan har fått resultat från dag ett.