Mors dag

Kund: Kalenius
Bakgrund
Öppna Stäng

Kalenius är ett familjeägt företag i Karlstad som startades redan 1958 med försäljning av växter, blommor, inredning och allt för trädgården. Fysiska butiker finns i Valvet i centrala Karlstad och på Våxnäs samt en webbshop via kalenius.se. Kalenius är en av de större aktörerna inom trädgårds- och blomsterhandel i Karlstad och dem profilerar sig som kunniga och erfarna. 

Strategi
Öppna Stäng

Strategin var att vi ville påminna om Mors dag och ge målgruppen guidning till ett enkelt och bra val av present som mamma garanterat blir glad av. Vi ville kommunicera att om mamma får välja så väljer hon en present från Kalenius.

Lösning
Öppna Stäng

Kampanjen började med en utomhusserie där vi frontade det enkla valet av gåva inför Mors dag tillsammans med en sms-konversation där mamma på ett subtilt sätt förklarade att ”den här buketten vill jag ha”.

På sociala medier publicerades vår film med vad som kan ses som en pågående sms-konversation av humoristisk karaktär. Vi kommunicerade mammas önskan om att få buketten på banners, i butiksmaterial och via utskick. Kampanjen blev lyckad och ökade den totala försäljningen hos Kalenius.