MADE Bikes

Kund: Cykelkraft
Bakgrund
Öppna Stäng

Cykelkraft är Sveriges största nätbutik för cyklar och de har även en fysisk butik och verkstad. I deras sortiment finns cyklar från alla stora varumärken, men under 2017 ville de lansera ett eget cykelvarumärke. Det skulle vara kvalitetscyklar med modeller som passar kvinnor, män och barn i alla åldrar.

Strategi
Öppna Stäng

Cykelkrafts mål med varumärket var att tillverka cyklar med bra komponenter till ett bra pris som möjliggör att cykeln kan vara en naturlig del av livet för flera. Varumärket skulle bli något som Cykelkraft kan växa i, både inom vardagscykling och motionscykling. Vi ville att logotypen skulle synas väl på cykelns ram och sköld, och därför skapa en symbol som målgruppen enkelt skulle känna igen.

Lösning
Öppna Stäng

Vi tog fram varumärkesnamnet MADE. Ett namn som syftar på att cykeln är gjord för alla – MADE for life, MADE for play, MADE for Vättern. Vi skapade en modern men ändå tidlös design som passar alla cykelmodeller och inte hamnar i ett fack. Symbolen i logotypen utformades som en väg tillsammans med ett M och ett A. Logotypen finns utformade i olika varianter för att passa alla olika ytor som en cykellogotyp appliceras på.