En god jul för alla

Kund: Stadsrum Fastigheter
Bakgrund
Öppna Stäng

Gallerian Duvan ligger mitt i centrala Karlstad. Det är inte den största gallerian, men har ett definitivt A-läge mellan gågatan och centralstationen. Efter omfattande renoveringar och uppfräschning av lokalerna uppfattar sig Galleria Duvan sig själva som en uppstickare bland Karlstads gallerior.

Strategi
Öppna Stäng

Julen är en tid som symboliserar glädje, men samtidigt den jobbigaste tiden på året för de familjer som har svårt att få ihop det ekonomiskt. Med frågeställningen, hur kan julhandeln bidra till en god jul för alla, ville vi hitta ett sätt att hjälpa dessa familjer. Vi ville även skapa ett mervärde för kunden när de besökte gallerian genom att låta deras köp generera något mer.

Lösning
Öppna Stäng

Lösningen blev kampanjen ”En god jul för alla”. Alla som handlade fick en julklappsetikett som de kunde omvandla till välgörenhet i en fysisk God jul-generator i gallerian. Insamlingen kunde sedan följas i realtid på en kampanjsajt. Etiketten kunde användas på julklappen så mottagaren kunde se att gåvan skapat en god jul för någon annan. Hela 100 000 kr samlades in och över 50 familjer fick bidrag till en godare jul. Kampanjen gick på stortavlor, sociala medier, i lokaltidningar och på egna ytor.