Anders-Petter Familjen

Kund: Cervera
Bakgrund
Öppna Stäng

Cervera är ett ledande företag inom köksredskap och husgeråd och har 72 fysiska butiker i Sverige samt webbutiken cervera.se. Cervera erbjuder ett brett sortiment av kvalitets- och designprodukter för matlagning, servering och dekoration. Anders Petter är Cerveras eget varumärke med noga utvalda produkter, framtagna för att passa många olika behov.

Syftet var att i Cerveras egna kanaler lyfta det egna varumärket Anders Petter. Uppdraget var att porträttera Anders Petter-familjen och deras användande av produkter från Anders Petter. Familjen hade valts ut av Cervera och fick produkter från varumärket som de skulle prova under ett års tid.

Strategi
Öppna Stäng

Vi ville lyfta fram en vanlig familj som visar upp sin vardag och hur mycket enklare den kan bli med hjälp av produkter från Anders Petter. Vi ville visa att matlagning blir roligare med rätt produkter som familjer kan köpa till ett bra pris. Detta genom att skapa igenkänning i familjesituationer som inte är tillrättalagda, utan speglar verkligheten.

Lösning
Öppna Stäng

Vi skapade en filmserie i tio delar där vi filmade Anders Petter-familjen i deras eget hem. Filmerna ska vara transparenta och avskalade med en humoristisk känsla. Det var viktigt att fånga spontana ögonblick och inte visa upp en tillrättalagd vardag, därför används inget talmanus vid inspelningarna. I de avsnitt som hittills har sänts får vi bland annat följa när familjen gör ett stekpannetest och förbereder sig inför julen. Filmserien har fått positiv respons från målgruppen likväl som kunden.